Konya’da nasıl yazılır TDK?
KONYA KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla Konya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya şeklinde olmalıdır.
Da eki nasıl yazılır?
Öğrencilere bu konu hakkında pratik bir ipucu da veriliyor: “Eğer de, da yerine ‘genius’ kelimesini koyduğunuzda anlam değişmiyorsa, bu bir bağlaçtır ve ayrı yazılmalıdır.” Eğer anlam değişiyorsa, bu bir eklemedir ve yanına yazılır.” 18 Temmuz 2020
Elazığ’da nasıl yazılır?
Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesindeki illerden birini ifade eder. Büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle elazığ olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Elazığ olmalıdır.
Çanakkale’de nasıl yazılır?
11. İki veya daha fazla kelimeden oluşan il, ilçe, ilçe vb. Yer adları yan yana yazılmıştır: Çanakkale, Gümüşhane; Acıpayam, Pınarbaşı, Şebinkarahisar; Beşiktaş, Kabataş vb.
Antalya’da nasıl yazılır TDK?
ANTALYA KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türemiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Antalya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Antalya şeklinde olmalıdır.
Adana kelimesi nasıl yazılır?
ADANA KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla Adana olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Adana olmalıdır.
Ankara’da da ayrı mı?
“IT’S IN ANKARA” KELİMESİNİN ANLAMI Özel isimlere eklenen ekler bazı kurallara göre yazılmalıdır. “in Ankara” ifadesindeki “-de” eki bir şimdiki zaman ekidir. Bu ek Ankara gibi şehirlere eklendiğinde bir kesme işaretiyle ayrılmalıdır. Bu kelime sıklıkla “in Ankara” olarak yanlış yazılır.
Şehirlere gelen de da nasıl yazılır?
De Da eki özel isimlerde kesme işareti ile ayrılır. 1- Bu yaz iki hafta Mersin’de kalacağım. 2- Hiç İngiltere’ye veya başka bir Avrupa ülkesine gittin mi? İtalya’daki deprem 3 ila 4 kişiyi öldürdü.
Da ne zaman ayrı yazılır?
Eğer “- de / – da” cümleden çıkarılırsa ve anlam bozulursa, bu ek yanına yazılmalıdır. Eğer varlık anlamı taşımıyorsa ve cümleden çıkarıldığında belirsizlik oluşmuyorsa, “- de / – da” bağlacı ayrı yazılmalıdır.
Doğu’da nasıl yazılır?
12. Düşünce, yaşam biçimi, siyaset vb. Anlam ifade ederken “Doğu” ve “Batı” kelimelerinin ilk harfleri büyük yazılır: Batı medeniyeti, Doğu mistisizmi vb. Uyarı: Bu kelimeler yön belirtirken küçük harfle yazılır: Bursa’nın doğusu, Ankara’nın batısı vb.
Yada mı ya da mı?
“Or” kelimesi, Türkçe dilbilgisinde bir bağlaç olarak kullanılan, bir seçeneği ifade eden bir ifade anlamına gelen bir kelimedir. Bu kelimenin doğru kullanımı, yazım kurallarına uygun olmalıdır. “Or” kelimesinin doğru yazımı ayrı olarak yazılmalıdır.
Erzincan’dan nasıl yazılır?
Büyük harflerle ve ek ek olmadan yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzincan olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzincan olmalıdır.
Bölge isimleri nasıl yazılır?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Yeniköy; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.
Nde nasıl yazılır?
Kurum, kuruluş, organ ve iş yeri adlarındaki ekler tire ile ayrılmaz. Bu kelime sıklıkla “Üniversitede” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanım “Üniversitede” olmalıdır.
De da eki te ta olur mu?
Da, de bağlacının -da, -de, -ta, -te durum ekleriyle hiçbir ilgisi yoktur.
Konyalı nasıl yazılır TDK?
Konya’dan geliyor anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla Konyalılık veya Konyalılık olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya’dan olmalıdır.
Bölge isimleri nasıl yazılır?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Yeniköy; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.
Muğla’dan nasıl yazılır?
MUĞLA KELİMESİNİN ANLAMI: Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla muğla olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Muğla olmalıdır.
Erzincan’dan nasıl yazılır?
Büyük harflerle ve ek ek olmadan yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzincan olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzincan olmalıdır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Şehirler Arası Hayvan Taşıma Nasıl Yapılır