İçeriğe geç

Siper Etmek Deyiminin Anlamı Nedir

Siper etmek deyimi ne demek?

Korumak, bir şeyi bir şeye tercih etmek veya bir şeyin olumsuz etkilerinden korunmak için korunan bir şeyin arkasına saklanmak anlamına gelir. Kendini başkası için korumak, fedakarlık yapmak ve onların hayatını hiçe saymak anlamına gelir.

Siper oldum ne demek?

Tureng – to be a shield – Türkçe İngilizce Sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: to be a shield.

Siper almak ne demek?

Siper, savaşta yakın temas halinde olan kuvvetlerin kuvvetlerini nispeten savunma odaklı bir şekilde birbirlerine yöneltmelerine olanak tanır ve esasen zemini kazıp arkasına saklanacak şekilde şekillendirerek oluşturulur. Bu şekilde yapılan savaşa siper savaşı denir.

Super olmanın anlamı nedir?

Süper kelimesi “üstün” anlamına gelir ve bir konuda başkalarından üstün olan kişiye “süper” denir.

Siper yeri nedir?

Siperler o kadar derindi ki, en uzun boylu askerlerin bile ayakta durduğu görülmüyordu ve zeminin çökmesini önlemek için kum torbaları ve kazıklarla destekleniyorlardı (Sanders 1968: 95; Ünaydın 1990: 2). Siperlerin tabanları ve duvarları kazılarak “Mahfuz Mahal” adı verilen toprak mağaralar oluşturulmuştu.

Siper nasıl yazılır TDK?

SÖZCÜĞÜN CÜMLEDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Sabah içtiği şaraptan başı dönen ünlü komutan, miğferinin vizörünü geriye doğru itti. Ateş yağmuru siperlerin ikinci katmanına nüfuz etti. Bu bir siper karesi.

Siper olmak bir deyim mi?

Deyimler hem cümlelerde hem de günlük hayatta kullanılır. “To be a ditch” deyimi Türkçe’deki en yaygın deyimlerden biridir.

Metris ne demek siper?

Savaşta askerleri korumak için inşa edilmiş toprak bir hendektir. Bu isim, 1981 yılında Savunma Bakanlığı tarafından kurulan hapishaneye verilmiştir çünkü askeri öneme sahiptir ve genellikle siyasi suçlular için bir hapishane olarak işlev görmektedir.

Su gibi oldum ne demek?

Su gibi olmak AÇIKLAMA AÇIKLAMASI: çok ıslak olmak.

Cüda ne demek?

Kökeni: “Jüda” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve “جُدَاء” (judā) kelimesinden türemiştir. Anlamı: “Cüda” kelimesi ayrılık veya mesafe anlamına gelir. Bu kelime, insanların veya nesnelerin birbirinden uzak olduğu durumu ifade eder.

Çömlek ne demek TDK?

Kelime Anlamı: “Seramik” kelimesi, genellikle yemek pişirmek, saklamak veya yiyecek ve içecek taşımak için kullanılan toprak kapları veya kapları ifade eder.

Ezele kadar ne demek?

Sonsuzluktan sonsuzluğa, sonsuza kadar.

Super ne demek tıp?

Süper-, süper-: açık. Süperfleksiyon: aşırı bükülme, iki kemik arasındaki açının normalden daha küçük olması. Supra-, supra-: açık.

Ego ne demek TDK?

Şimdi TDK’da “ego” ve “küstahlık”ın gerçek anlamlarına bakalım. Ego, bir kişinin kendisi olduğunu, yani BEN olduğunu düşündüğü durumdur. Ego, bir kişinin kendisi olarak gördüğü ve düşündüğü şeydir. Bir kişinin gölgesidir, kendi imajına verdiği anlamdır.

Süper Türkçe kelime mi?

İngilizce ve Fransızca super kelimesinden türemiş bir kelimedir ve “üstün, aşırı, çok (sıfat)” anlamına gelir. Bu kelime aynı anlama gelen Latince superior kelimesinden türemiştir.

Deyim olarak ne demek?

Dilbilimde deyim, kavram ve durumları hoş bir dille veya belirli bir yapı veya söz dizimiyle ifade eden, çoğu zaman gerçek anlamlarından farklı bir anlama sahip sözcüklerden oluşan formülsel sözcük veya ifade grubudur.

Sökün etmek deyimi ne demek?

[1] “Birçok kişi veya şey birbiri ardına gelmek, belirmek” anlamına gelen sökün bileşik fiilinde kullanılır.

Vadet ne demek?

Söz, bir kişinin diğer tarafa yakın veya uzak gelecekte bir şeyi başaracağına dair söz vermesidir. Birinin sözünü tutmak, birinin sözünü tutmak anlamına gelir.

Teyit etme ne demek?

“Confirm” kelimesi TDK’da “verify” anlamında belirtilen bir konuşma parçasıdır. Bugün “verify” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Tombul Escort